Over ons

Over ons

Wij zijn Westenburg verzekeren en pensioen. Van oudsher een familiebedrijf met een sterk merk in het westen van Brabant. Met Breda als thuishaven zijn we al generaties lang de vertrouwde en persoonlijke adviseur voor particulieren en het mkb-bedrijf.

We zijn een onafhankelijk intermediair. Onafhankelijk betekent dat er geen financiële banden zijn met banken of verzekeraars die onze objectieve advisering belemmeren. Wij bemiddelen voor ruim 100 verzekeringsmaatschappijen of banken. De keuze voor een partij waar wij zaken mee doen wordt gedaan op objectieve gronden en het presteren van deze partijen op basis van prijs en kwaliteit.

Onze betrokken en lokaal gespecialiseerde adviseurs zijn toegankelijk: ze kennen de markt, de bedrijven en de oplossingen. Westenburg is dé regisseur bij schades en een adviseur bij nieuwe risico’s. Voor risicomanagement, arbodienstverlening of pensioenadvies: Westenburg is de totaaladviseur voor alle mkb-bedrijfsrisico’s!

Onze klanten zijn particulieren en bedrijven. We geven een totaaladvies. Van schadeverzekeringen tot complexe werknemersoplossingen.

Westenburg is onderdeel van VLC & Partners

Met VLC & Partners wordt onze kracht verder verstrekt. Een groter netwerk van specialisten en slimme processen zorgt ervoor dat we kunnen blijven doen waar we goed in zijn: ondernemers verder helpen om risico’s te herkennen en bewuster te ondernemen.

Uitgelichte expertises

Transport en logistiek

Volvo financial services

Westenburg Assurantiën verzorgt de wagenpark-verzekeringen voor Volvo financial services.  Dit maakt ons tot een van de grootste onafhankelijke verzekeringskantoren op het gebied van transportverzekeringen.

Lees meer over onze diensten Transport en logistiek

Lees meer
Transport en logistiek

Arbo

NLG Arbo Breda

Westenburg heeft een exclusieve samenwerking met NLG. Hiermee bieden we een inhouse Arbodienst voor onze zakelijke relaties. NLG Arbo Breda levert integraal gezondheidsmanagement. En dat met of zonder inkomensverzekering. Onze dienstverlening is onderverdeeld inde volgende onderdelen.

Lees meer over onze Arbodienstverlening

Lees meer
Arbo

Volmachtbedrijf

Westenburg werkt samen met het volmachtbedrijf Chabot assuradeuren. Dit betekent dat we snelheid kunnen bieden en zelfstandig mogen handelen. Zo kunnen we verzekeringsoplossingen van verschillende verzekeraars aanbieden, met elkaar vergelijken en de beste oplossing aanbieden. Bij schade kunnen we zelf de afhandeling verzorgen.

 

Lees meer over Chabot assuradeuren

Historie en toekomst

Onze historie gaat terug naar 1944 toen de heer D.J.F. Westenburg het bedrijf F. Westenburg Assurantiën oprichtte. In de jaren daarna hebben we ons verder ontwikkeld tot een full service verzekeringsbedrijf. Sinds 2021 zijn we onderdeel van én een partnerbedrijf van VLC & Partners.

Onze kantoorgegevens
Historie en toekomst

Bedrijfsfilosofie

Onze bedrijfsfilosofie is dat in al ons handelen en denken onze klanten centraal staan. We streven naar een langdurige relatie op basis van vertrouwen. We bieden de zekerheid van een goede en objectieve dienstverlening. Daarom hebben we samenwerkingsverbanden met diverse kennispartners, instituten en brancheorganisaties.