Overlijdensrisicoverzekering

Nederlandse verzekeraars hebben de afgelopen tijd de premies voor hun overlijdensrisicoverzekeringen flink verlaagd. Premiedalingen tot 30% zijn geen uitzondering. Profiteert u al mee van dit voordeel?

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?
Met een overlijdensrisicoverzekering dekt u de financiële risico’s af die een overlijden met zich meebrengt. Want wie betaalt de hypotheek als u of uw partner plotseling overlijdt? Hoe zorgt u er in dat geval voor dat het gezin financieel redelijke probleemloos kan doordraaien? Of dat de kinderen hun studie kunnen blijven volgen?

Een overlijdensrisicoverzekering steekt redelijk eenvoudig in elkaar. U bepaalt zelf hoe hoog het bedrag moet zijn dat bij overlijden wordt uitgekeerd. Ook de looptijd van de verzekering stelt u zelf vast. Vaak worden het verzekerde bedrag en de looptijd afgestemd op de hoogte en duur van de hypotheek. Bij overlijden binnen de overeengekomen periode keert de verzekeringsmaatschappij het verzekerde bedrag uit. Met dit kapitaal kunt u dan bijvoorbeeld de hypotheek in één keer aflossen of de studie van de kinderen bekostigen.

Drie keer korting?
Nederlandse verzekeraars hebben de premies voor hun overlijdensrisicoverzekeringen behoorlijk verlaagd. Het premievoordeel kan oplopen tot maar liefst 30%. Heeft u enkele jaren geleden een overlijdensrisicoverzekering afgesloten, dan is de kans groot dat u nog een hoge premie betaald. Het loont beslist de moeite om dit na te rekenen.
De premie voor uw overlijdensrisicoverzekering kan nog lager uitvallen. Bijvoorbeeld omdat u minimaal twee jaar geleden gestopt bent met roken. Of omdat u de verzekering aan uw hypotheek wilt koppelen. Al met al kan het totale premievoordeel flink oplopen. Alle reden om in actie te komen!
Cookie instellingen