Nieuwsbrief NLG Arbo corona per 1 juni

 

Nieuwsbrief NLG Arbo

Maatregelen corona per 1 juni
 

De overheid versoepelt stapsgewijs de maatregelen binnen de 'intelligente lockdown'. Wij kunnen ons voorstellen dat het nog steeds ingewikkelde tijden zijn voor u én voor uw bedrijf. Sinds 1 juni kunnen wij onze dienstverlening stapsgewijs weer fysiek uitvoeren. Vanzelfsprekend volgen wij hierbij de richtlijnen vanuit de overheid om verspreiding van het Coronavirus in te dammen.

 

Spreekuren van onze professionals
Spreekuren vanaf 1 juni zijn bij voorkeur nog steeds telefonisch tenzij de situatie anders vereist. Afhankelijk van de situatie bespreekt de casemanager of een fysieke vervolgafspraak onder de geldende voorwaarden wenselijk/mogelijk is.


Coronavirus: wanneer ziek melden
Wel:
Als de medewerker als gevolg van ziekte zijn werk niet kan doen (ongeacht of het coronavirus wel of niet is vastgesteld)

Niet:
- Uw medewerker mag niet naar het werk komen vanwege de opgelegde overheidsmaatregelen
- Uw medewerker is besmet, maar niet ziek
- Uw medewerker heeft klachten, maar deze belemmeren hem niet om zijn werk uit te voeren.

Als er sprake is van een ziekmelding, dan geeft u deze ziekmelding op de voor u gebruikelijke manier aan ons door. Wij behandelen deze ziekmelding volgens de reguliere werkwijze, vanuit onze zorgplicht en volgens de Wet Verbetering Poortwachter. Vaak zal het gaan om kort verzuim en is een spreekuur bij de bedrijfsarts niet nodig.
 
COVID-19 test
Vanaf 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen op het coronavirus. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar. De test kan aantonen of u het coronavirus op het moment van afnemen heeft. Daarom heeft het alleen zin om te testen bij klachten.

Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en geur? 
  • Bel 0800-1202 en maak een afspraak voor een test. 
  • Houd uw Burgerservicenummer bij de hand. 
  • Blijf verder thuis en ga alleen naar buiten voor de test

Thuiswerken
De gevolgen van de coronacrisis zijn niet alleen fysiek maar ook mentaal, blijkt uit de Ipsos-peiling (NOS). 35 procent van ongeveer 1000 ondervraagden zegt meer stress te ervaren als gevolg van de coronacrisis. Mensen zijn onzeker over hun gezondheid, hun baan of hun toekomst. Dit kan het functioneren privé of op het werk in de weg staan. Daarom is het belangrijk om hier als werkgever nu aandacht voor te hebben. Dit voorkomt uitval door psychische klachten op langere termijn. Neem contact met ons op voor advies over klachten zoals stress en angst bij uw medewerkers.  

Online (thuis)werkplek-check
Uw werknemer werkt (onverwacht) voor een langere tijd vanuit huis. Niet iedereen heeft thuis een ingerichte kantoorwerkplek. Wij kunnen door middel van Skype, Teams of Facetime advies geven hoe de werkplek het beste ingericht kan worden, ook als de medewerker geen ingerichte kantoorwerkplek heeft. Zo kunt u nek- en schouderklachten bij uw werknemer door het thuiswerken voorkomen. Wij kunnen advies geven over de instellingen van stoel, bureau, beeldscherm(en), toetsenbord en muis. Ook kunnen we advies geven over de werkhouding. Neem contact met ons op voor een afspraak.

 
 
 
Maak een afspraak voor advies
 
 
Facebook
Twitter
LinkedIn
Website
 

 
This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*
 

Cookie instellingen