WBTR Nieuwe wetgeving per 1 juli 2021

Per 1 juli 2021 wordt de Wet bestuur en toezicht rechts­personen (WBTR) ingevoerd. De nieuwe wet beoogt de kwaliteit van bestuur en toezicht bij verenigingen, coöperaties, onderlinge waarborgmaatschappijen en stichtingen te verbeteren en de wettelijke regeling voor alle rechtspersonen gelijk te trekken. Met de WBTR wordt de taakstelling van bestuurders en commissarissen op onderdelen aangescherpt.

Wat betekent dit voor u?

Dit betekent dat het voor curatoren eenvoudiger wordt om bestuurders en commissarissen van een niet-commerciële vereniging en stichting met succes aan­sprakelijk te stellen in geval van faillissement.

Bescherm uw privévermogen als bestuurder of commissaris

Als bestuurder of commissaris wilt u uw privé-situatie beschermen. Mocht er onverhoopt een faillissement volgen dan wilt u uw aansprakelijkheid goed afgedekt hebben.

Een passende bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering is daarom nu meer dan ooit een belangrijk onderdeel om uw werkzaamheden uit te kunnen blijven voeren.

Vrijblijvend consult over uw situatie

Om uw situatie in kaart te brengen en de juiste oplossing aan te bieden, nodigen we u uit voor een vrijblijvend telefonisch consult met een van onze adviseurs. We kijken dan samen naar uw huidige situatie. Heeft u al een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering is deze passend? Of het is het verstandig om deze af te sluiten?

Maak een afspraak
WBTR  Nieuwe wetgeving per 1 juli 2021

Meer lezen?

Download het e-paper over de Wet bestuur en toezicht rechts­personen (WBTR)

Download e-paper